1 Mart 2014 Cumartesi

KIRMIZI LAHANA TURŞUSU KÜRT USULÜ

Güzel bir hafta sonu dilerim :) Nefis çok nefis KIRMIZI LAHANA TURŞUSU KÜRT USULÜ tarifim sizlerle. Pilav yareni CanMacidem Vişnapımın dediği gibi kuru fasulye ve bol acılı patates yemeği yareni bir turşu. Ben ekşi hoşaf dedim daha da soframdan eksik etmem.
Her geçen gün yeni farklı tarifler mutfağıma giriyor yemek bir okyanus uçsuz ve bucaksız.
Yemek yapmayı mutfağı çook seviyorum güzel olansa  sevdiklerime yapıp beraber yemek...
Yemekler yenirken de gelen övgülerse mutluluk BONUSU yorgunluğu silip atan İLAÇ... Zahmetli yemekmi ne demek 5 dak. hazır :)) 
Gelsin börekler, pastalar, dolmalar, köfteler :)) yorulmam ki ben :)
 Sevgilerimle
Banu Altun 
KIRMIZI LAHANA TURŞUSU KÜRT USULÜ 
Malzeme 
1 orta boy kırmızı lahana orta boy kıyılmış 
1 yemek kaşığı sirke 
Yarım kg rendelenmiş olgun domates 
5 adet tohumlarıyla küçük doğranmış süper acı biber :)
5 diş ezilmiş sarımsak 
1 çay bardağı üzüm sirkesi 
1 limon suyu 
Acı kırmızı pul biber, limon tuzu  ve tuz 

Yapılışı
Tencereye su koyalım ısınmaya yakın lahanayı katalım su üstüne az çıksın içine 1 kaşık sirke, limon tuzu katıp ara ara alt üst ederek yumuşayıncaya kadar haşlayalım. 
Suyu çok kıymetlidir temiz bir kaba suyunu süzelim lahana ve suyunu soğumaya bırakalım. 
Çukur kaba domates, biber, sarımsak, sirke, limon suyu, tuz ve kırmızı biberi iyice karıştıralım. 
Soğumuş lahana ve suyunu domatesli karışıma katalım karıştıralım. 1 gece bekletip ertesi gün servise sunalım. 
2-3 gün içinde tüketelim. 
Afiyet Olsun